maandag, 3. maart 2008 - 16:29

Schrikkelstorm kost verzekeraars 3,9 miljoen euro

Groningen

De storm in de nacht van 29 februari op 1 maart jongstleden heeft aan de opstal van bedrijven en particulieren tot 3,9 miljoen euro schade geleid. Dat blijkt uit berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

Schade aan bijvoorbeeld motorrijtuigen valt níet onder deze berekening. Daarmee richtte de laatste storm die Nederland trof aanzienlijk meer schade aan dan de storm van precies een maand geleden, die tot 1,8 miljoen euro schade leidde. Ter vergelijking: de grote storm van ruim een jaar geleden (18 januari 2007) bracht de schadeteller destijds op 295 miljoen euro. Het KNMI lijkt over de schrikkeldagstorm dan ook terecht te spreken van "een gewone storm, zoals ons land regelmatig te verwerken krijgt".

Eerder berekende het CVS naar aanleiding van deze schrikkeldag dat verzekeraars dagelijks gemiddeld zo'n 17 miljoen euro aan schade uitkeren. Met deze storm als finale lijkt de schade op de schrikkeldag van 2008 hoger te zullen uitvallen dan de gemiddelde dag in Nederland. Stormschade wordt in de regel gedekt door een brandverzekering van een bedrijfspand of woning.
Provincie:
Tag(s):