donderdag, 22. mei 2008 - 12:00

Schuldentour langs scholen Noorderpoortcollege

Groningen

‘Jouw schuld = jouw schuld’ gaat op tournee door Stad en Ommeland. Tot de zomervakantie maken de Groningse Kredietbank en het Noorderpoortcollege een ‘schuldentoer’ langs dertien vestigingen van deze school. Het doel: leerlingen te informeren over het omgaan met geld en te waarschuwen voor schulden.

Tijdens de schuldentoer treden de jonge rappers Erik en Tommy op met hun rap 'Ik ben blut'. Dit nummer staat op de website www.jouwschuld.nl, waar jongeren informatie en tips kunnen vinden om schulden te voorkomen of zelf op te lossen. Ook worden er tijdens de tour posters, folders en stickers uitgedeeld.

De schuldentour is het vervolg van ‘Jouw schuld = jouw schuld’. Deze campagne van de Groningse Kredietbank en het Noorderpoortcollege informeert jongeren over het omgaan met geld en waarschuwt hen voor schulden. Ook verlaagt ‘Jouw schuld = jouw schuld’ de drempel om hulp te zoeken wanneer ze schudproblemen hebben. De IBG en de kredietbanken in Appingedam en Hoogezand ondersteunen deze campagne.
Provincie:
Tag(s):