zondag, 22. juni 2008 - 9:30

Schutter door politie neergeschoten na schietpartij

Enschede

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging een 39-jarige Enschedeër neergeschoten nadat deze even daarvoor in een café met een vuurwapen had geschoten en daardoor vier personen had verwond. Dit heeft een woordvoerder van de politie zondag bekendgemaakt.

De schutter greep zondag rond 01.25 uur tijdens een ruzie in een café op de Oude Markt naar zijn vuurwapen en begon te schieten. Daarbij raakte één bezoeker gewond doordat een kogel hem raakte. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie raakte drie andere bezoekers door schampschoten alleen lichtgewond.

De schutter sloeg na schietpartij op de vlucht. De politie kreeg de verdachte vrij snel in beeld en achtervolgde hem. Hierbij hebben de agenten moeten schieten op de man, waarna zij hem konden aanhouden.

Nadat de verdachte naar het ziekenhuis was gebracht en aan zijn verwondingen was behandeld werd hij meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet.

Volgens de politie zijn er naar aanleiding van het incident ook twee andere verdachten van 15 en 17 jaar aangehouden.

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de schietpartij door de verdachte. De rijksrecherche doet tevens onderzoek omdat er door de agenten is geschoten.
Provincie:
Tag(s):