woensdag, 3. september 2008 - 21:03

Scooterbestuurders na mishandelen van fietster gezocht

Hoogeveen

De politie in Hoogeveen vraagt de hulp van burgers bij het opsporen van twee scooterbestuurders die vorige week een fietster van de weg trapten. De vrouw raakte hierbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Vorige week maandag 25 augustus fietste een 41 jarige vrouw uit Hoogeveen tussen 06:00 en 06:15 uur over het fietspad richting het centrum langs de Zuidwoldigerweg tussen de rotonde bij De Weide en de Bethesdastraat. Op een gegeven moment naderen haar van achteren twee bromscooters. Eén van de scooters kwam naast haar rijden en de bestuurder scheldt de vrouw uit en geeft haar een duw waarbij de vrouw maar net kan voorkomen dat ze valt. De scooter rijdt verder en daarna wordt ze ingehaald door de tweede scooter. De bestuurder hiervan trapt in het voorbijrijden tegen de fiets van de vrouw. De beide scooters rijden hierna door in de richting van het centrum.

Door de trap tegen haar fiets komt de vrouw te vallen en raakt gewond aan een arm en pols, ook haar fiets raakt beschadigt door de valpartij. De vrouw gaat naar huis en later naar de huisartsenpost in het ziekenhuis. Daar blijkt dat ze zware kneuzingen heeft waardoor ze een tijdje niet mag werken. Ze meldt dit incident direct bij de politie en doet later aangifte.

Een direct door de politie ingesteld onderzoek naar de twee scooters bleef tot op heden zonder resultaat. Ook het posten op een aantal achtereenvolgende dagen heeft nog geen resultaat gehad. Daarom roept de politie nu de hulp in van getuigen. Misschien hebben mensen op maandag 15 augustus iets gezien wat kan helpen. Volgens het slachtoffer reden de scooters, toen ze haar van achteren naderden, afwisselend op het fietspad en de rijbaan. Mogelijk zijn er ook mensen die aan de hand van de signalementen weten wie deze jongens zijn.

Eén van scooterbestuurders droeg een zwarte of donkergekleurde helm met in het midden een lichte streep van ongeveer 10 centimeter. Deze streep ging van voor naar achteren. Hij droeg een spijkerjas en spijkerbroek.

De andere scooterbestuurder droeg ook een zwarte of donkergekleurde helm. Hij was gekleed in een donkergekleurde blouse met een blokkenmotief waarbij opviel dat de randen van deze blokken zwart waren. Mensen die informatie hebben kunnen bellen met 0900-8844 of als men anoniem wil blijven met 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):