woensdag, 9. juli 2008 - 9:18

Scooterrijder opzettelijk geramd en geslagen

Boelenslaan

De politie heeft maandag een 26- en dinsdag een 23-jarige inwoner van de gemeente Smallingerland aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van een incident op zondag 6 juli omstreeks 12.00 uur op de Stuversloane in Boelenslaan. De 26-jarige verdachte reed met zijn auto daar opzettelijk de 23-jarige op zijn bromscooter aan.

Deze scooterrijder werd tientallen meters voor de auto uitgedrukt en kwam daarbij ten val. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee verdachten die gepaard ging met het nodige geweld. De 26-jarige verdachte sloeg daarbij met een stok. Na een melding van getuigen werd in de eerste instantie alleen de 23-jarige verdachte aangetroffen.

Door de verkeersongevallendienst werd een sporenonderzoek ingesteld. De politie startte ook een uitgebreid onderzoek, waarbij verschillende getuigen werden gehoord. Dat leidde er toe dat uiteindelijk beide verdachten later zijn aangehouden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 23-jarige verdachte eerder die dag al de 26-jarige met een mes licht verwond had. Aan het voorval liggen problemen in de relationele sfeer ten grondslag.
Provincie:
Tag(s):