maandag, 2. juni 2008 - 20:18

Scouting Rodeo in Philips van Lennepark

Eindhoven

In het weekend van 6 tot en met 8 juni 2008 houdt Scouting Regio Eindhoven de Rodeo. Bijna 1.000 leden van Scoutinggroepen uit Best, Eindhoven, Nuenen en Son en Breugel zullen dit weekend in het Philips van Lenneppark bezig zijn met allerlei afwisselende activiteiten rond het thema “Op een onbewoond eiland�.

De Rodeo is een regionale jamboree, welke al sinds de jaren veertig met een interval van twee jaar gehouden word. In 2006 is deze traditie in ere hersteld. De Rodeo is een groot evenement voor alle leeftijdsgroepen die Scouting kent. Al tijdens de voorbereiding bleek dat het concept nog steeds werkt: de voorinschrijving leverde al zo’n 800 leden op die erbij willen zijn. Alleen al van de allerjongsten, de Bevers met leden tussen de vijf en zeven jaar, gaven een kleine 200 zich op.

“De jongere leden zijn er alleen op zaterdag. Leden met een leeftijd vanaf zo’n elf jaar beginnen vrijdagavond al en gaan door tot zondagmiddag. Voor hen heeft de Rodeo dus ook twee overnachtingen in petto,� aldus Sjon van Kemenade, hoofdcoördinator van Rodeo 2008. Op de vraag waarom hij zich als hoofdcoördinator heeft aangemeld, antwoordde hij: �Ik kijk zelf met veel plezier terug op Rodeo's waaraan ik heb deelgenomen als jeugdlid, leider, begeleider en medeorganisator. De Rodeo van 2006 is geweldig verlopen en verdiende een vervolg; vandaar opnieuw mijn inzet als hoofdcoördinator�

Op zaterdag 7 juni tussen 10:30 en 16:30 uur is er voor geïnteresseerden de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in het Philips van Lennep! park. “Tijdens de Rodeo kunnen mensen zien dat scouting ! niet all een mensen de kans geeft zich te ontplooien, maar dat het op een enorm leuke manier gebeurt. Waarom zouden anders zo’n 30.000 mensen in Nederland zich vrijwillig inzetten voor de ruim 90.000 leden van Scouting Nederland?� aldus Rob van Kollenburg, voorzitter van de regio.

En als u besluit te gaan kijken, schrik dan niet indien u ineens oog in oog met een moderne Robinson Crusoë komt te staan. Het thema van Rodeo 2008 is namelijk “Op een onbewoond eiland.�

Voor meer informatie kan u terecht op www.rodeo.scouting.nl.
Provincie:
Tag(s):