donderdag, 28. februari 2008 - 16:19

Seks achter matglas in studeercabines universiteit Utrecht

Utrecht

Het matglas van de studeercabines in de universitaire bibliotheek wordt binnenkort wellicht vervangen door transparant glas. Volgens geruchten worden de ruimtes nu vaak gebruikt voor intieme onderonsjes tussen studenten. Dit meldt het Utrechts Universiteitsblad Ublad.

"Veiligheidsoverwegingen", antwoordt Natalia Grygierczyk van de UB op de vraag waarom de deuren vervangen zouden moeten worden. Volgens haar voelen sommige studenten zich niet op hun gemak achter het ondoorzichtige glas. Er is inmiddels een offerte aangevraagd. Of, en, zo ja, hoeveel deuren transparant worden is afhankelijk van de kosten en het beschikbare budget.

Maar had het Ublad eerder niet opgemerkt dat de cabines tevens gebruikt werden voor een bepaald soort intiem studieontwijkend gedrag? En is dat niet ook een van de redenen om sommige studiehokken te voorzien van transparante ruiten? Grygierczyk lachend: "Eigenlijk nauwelijks. En omdat niet elke deur vervangen zal worden, blijven er genoeg cabines met ondoorzichtige ruiten over..."
Provincie:
Tag(s):