dinsdag, 28. oktober 2008 - 9:11

Seks met Angela terug?

Hardenberg

De GGD Regio IJssel-Vecht houdt op maandagavond 3 november een discussieavond. In jongerencentrum Ojeesee in Hardenberg praten jongeren, een jongerenwerker en een GGD-medewerker over alles wat met seksualiteit te maken heeft. Iedereen is van harte welkom om mee te discussiëren.

Aanleiding is de start van Sense, een nieuw spreekuur bij de GGD waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen over seks en een recent onderzoek naar de behoefte van jongeren in Hardenberg naar een spreekuur in die plaats.

Is een speciaal seksualiteitsspreekuur voor jongeren wel nodig? Jongeren weten toch alles over seks en lezen wat ze willen op internet? Aan de hand van stellingen praten jongeren, ouders, vertegenwoordigers uit de politiek en jongerenwerkers hierover onder leiding van Angela Groothuizen. Ook wordt de uitkomst van het behoefte onderzoek gepresenteerd.

Gratis en anoniem spreekuur

De GGD Regio IJssel-Vecht verzorgt al een gratis en anoniem soa-spreekuur voor jongeren in Zwolle. Onlangs heeft de GGD laten onderzoeken of er behoefte is aan een (extra) spreekuur in Hardenberg. Daarnaast is de GGD deze maand gestart met het Sense-jongerenspreekuur.

Sense is het nieuwe seksualiteitsspreekuur voor jongeren tot en met 24 jaar. Zij kunnen bij Sense gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, soa, pijn bij het vrijen, seksueel geweld, en nog veel meer. Ook worden recepten voor de pil geschreven en worden jongeren geholpen om de goede weg te vinden naar de juiste hulpverlener.

Op maandagavond 3 november is om 18.45 uur is de zaal van jongerencentrum Ojeesee open voor iedereen en staat er koffie en thee klaar. Vanaf 19.15 uur zal Angela Groothuizen - bekend van het allereerste jongeren seks tv-programma `Sex met Angela` - de discussieavond leiden. Het programma is rond 21.15 uur afgelopen. Belangstellenden zijn van harte welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Jongerencentrum Ojeesee is te vinden aan de Gramsbergerweg 52b in Hardenberg. Meer informatie over deze avond is te lezen op www.rijv.nl. Op www.sense-oost.nl staat meer informatie over de Sense jongerenspreekuren.
Provincie:
Tag(s):