woensdag, 6. augustus 2008 - 10:04

Seks op het werk: lekker maar niet lonend

Hoofddorp

Meer dan de helft van de werkende vrouwen heeft wel eens seksueel contact gehad met een collega. En 70% vond dat een plezierige ervaring. Van ‘carrièreseks’ is zelden sprake. Bij slechts 2% leidde het contact tot een loonsverhoging.

Dat blijkt uit een enquête van maandblad Marie Claire.

Ruim 60% van de vrouwen vindt flirten op het werk een leuk tijdverdrijf. En bijna iedereen - 87% - doet het ook af en toe. Ruim 74% van de vrouwen is ooit stiekem verliefd geweest op een collega. 55% fantaseert wel eens over seks met een collega en iets meer dan de helft heeft ook daadwerkelijk seksueel contact gehad met iemand van het werk.

Met de baas
Indecent proposal: ga je met je zeer aantrekkelijke baas naar bed in ruil voor promotie? 13% van de vrouwen zegt van wel. Maar als de baas minder aantrekkelijk is, zegt nog maar 4% ja. Slechts 2% van vrouwen met sekservaringen op het werk is er financieel beter van geworden.

Extra sexy
Bijna 60% van de vrouwen kleedt zich wel eens extra sexy om indruk te maken op een collega. Van de vrouwen die seks hebben gehad met iemand van het werk deed 38% het op het werk zelf. En 35% had op dat moment een vaste partner en pleegde dus overspel.

Geen probleem
Seks met een collega hoeft overigens geen problemen voor het werk op te leveren. 55% van de vrouwen vindt dat je nog prima zakelijk met elkaar kunt samenwerken na seksueel contact.

Flirt Top 6
Flirten – bijna alle vrouwen doen dus op het werk. Maar hoe? De Flirt Top 6:
79% flirt door oogcontact te maken
47% flirt door iets liefs of stouts te zeggen
39% flirt per e-mail
37% flirt per sms
37% flirt door zich sexy te kleden
28% flirt door zich verleidelijk te bewegen
Categorie:
Tag(s):