zaterdag, 2. februari 2008 - 20:50

Senioren uit Assen gaan op ‘wereldreis’

Assen

Vijftien senioren uit Assen gaan de komende zes weken op ‘wereldreis’ langs verschillende culturen. Iedere dinsdagmiddag bezoeken zij een migrantenorganisatie in Assen, waarbij ze in gesprek gaan met allochtone inwoners. De ‘wereldreis’ is een initiatief van het Alfa-college in samenwerking met Enova.

De unit Educatie van het Alfa-college en Enova richten zich allebei op maatschappelijke participatie van inwoners van Drenthe. De twee organisaties willen met het project ‘Wereldreis in Assen’ Drentse senioren in contact brengen met “nieuwe Drenten�. Deelnemers aan de ‘Wereldreis’ spreken met vertegenwoordigers van migrantenorganisaties over diverse thema’s, variërend van “De geschiedenis van Armenië� tot “Moslim in Nederland� en “Rouwrituelen op de Molukken�.

De deelnemende senioren krijgen bij iedere bijeenkomst begeleiding van twee gidsen, die getraind zijn door het Alfa-college. De aftrap van de Wereldreis is dinsdag 5 februari van 13.30 tot 15.30 uur in het gemeentehuis in Assen. In de vier weken daarna zijn er bijeenkomsten in ’t Markehuus in de wijk Peelo, in de moskee aan de L.T. Storkweg en in Rehoboth aan de Tumulusstraat in Assen. De zesde en laatste bijeenkomst is op dinsdag 11 maart in ’t Markehuus. Tijdens deze bijeenkomst blikken de deelnemers terug op de wereldreis.
Provincie:
Tag(s):