vrijdag, 18. april 2008 - 15:59

'Senioren uit de spits'

Amsterdam

Met het verbieden van het reizen met de auto in de spits voor senioren, is er mogelijk een groot deel van het fileprobleem waar Nederland momenteel mee kampt, opgelost. Althans zo denkt rapper Lange Frans daarover. Maar wat vind u hier nou van? En zou de komst van een schooluniform de uiterlijke verschillen kleiner en de maatschappelijke gelijkheid tussen mensen groter maken?

In Lange Frans stelt Kamervragen worden telkens drie onderwerpen belicht. In de eerste aflevering zijn dat ‘het verbieden van het reizen in de spits voor senioren’, ‘het invoeren van het schooluniform’ en ‘een rijbewijs voor 16-jarigen’. Samen met Lauren Verster zorgt Frans ervoor dat deze kwesties op een eigentijdse manier aan bod komen.

Sinds 1 mei 2006 kunnen de burgers een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer laten zetten. Vanaf 1 mei aanstaande dreigt dit burgerinitiatief te verdwijnen. Frans steekt zijn nek uit om dit recht te behouden en helpt mensen om de onderwerpen waar zij zich over opwinden aan de kaak te stellen.

Eén van de onderwerpen die in de eerste aflevering wordt voorgesteld en bediscussieerd, is het verbieden van het reizen met de auto in de spits voor senioren. Een ander onderwerp is de invoering van schooluniformen. Zo hoeven scholieren zich niet meer druk te maken over hoe iemand anders of hij-/zijzelf eruit ziet en worden uiterlijke verschillen kleiner en de maatschappelijke gelijkheid tussen mensen groter. Het derde onderwerp dat bediscussieerd gaat worden is het rijbewijs voor 16-jarigen.

Onder leiding van Frans worden de voor- en nadelen van de drie onderwerpen afgewogen en praat hij met initiatiefnemers, politici, belangenorganisaties, betrokkenen en deskundigen. Eén voorstel gaat door naar de zesde aflevering, waarin uiteindelijk het idee met de meeste aanhangers wint. Voor dit idee gaat Frans zich hard maken, door 40.000 handtekeningen te verzamelen, zodat dit burgerinitiatief op de politieke agenda in Den Haag wordt geplaatst. Iedereen kan een voorstel of idee mailen naar langefrans@veronicatv.nl.
Categorie:
Tag(s):