zondag, 27. januari 2008 - 21:05

Seniorenorkest Meppel viert jubileum

Meppel

Donderdag, 14 februari viert het seniorenorkest Meppel haar 25 jarig jubileum met een feestmiddag in De Schalle te Nijeveen. De burgemeester van Meppel zal hierbij aanwezig en het seniorenorkest zal een optreden verzorgen. Daarnaast zal het mondharmonicaorkest uit Zuidwolde een gastoptreden verzorgen.

Het orkest heeft een kleine 50 leden, die voorheen als muzikant actief waren bij een fanfare of harmonie uit Meppel en wijde omgeving.

Op iedere maandag is er de repetitiemiddag van half twee tot half vier. De leiding berust dan bij de zeer deskundige en bevlogen dirigent Groenenberg uit Zwolle. Het orkest is zeer content met de wijze waarop de dirigent zijn taak invult, kameraadschappelijk en zeer muzikaal. “Hij weet ons steeds weer een mooiere toon te laten treffen�, zo zegt een orkestlid.

De muziek die wordt gespeeld varieert, klassiek en licht, koralen maar ook dansmuziek. Iedere muzikant, die het meelopen in optochten te zwaar wordt, kan bij het seniorenorkest nog goed “uit de voeten�. De seniorleden van de andere orkesten maken vaak moeiteloos de overstap naar het seniorenorkest als het deelnemen aan de concoursen te zwaar wordt. “Nu spelen we alleen nog puur voor ons plezier�, is de reactie. “Bovendien kunnen we toch nog wat voor anderen betekenen want we treden regelmatig op voor bejaarden en gehandicapten in tehuizen of dorpscentra, “We bezorgen deze mensen dan een fijne muziekmiddag"
Provincie:
Tag(s):