woensdag, 10. december 2008 - 12:05

Sense-campagne voor anoniem abortusspreekuur van start

Almere

In samenwerking met het Flevoziekenhuis en het Amsterdams Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG) start de GGD Flevoland een nieuwe Sense-campagne.

Sense is het centrum voor seksuele gezondheid, waar iedereen tijdens het spreekuur anoniem terecht kan met vragen over seksualiteit, anticonceptie, ongewenste zwangerschap en SOA. Met de nieuwe Sense-campagne wil de GGD Flevoland meer aandacht vragen voor de speciale abortusspreekuren die de GGD Flevoland initieert.

Op de vestiging van de GGD in Almere kunnen vrouwen anoniem terecht voor vragen over abortus of ongewenste zwangerschap. De GGD Flevoland stelt hiervoor ruimte beschikbaar en coördineert de spreekuren.

De GGD voert zelf geen abortus uit, maar werkt hiervoor intensief samen met het Flevoziekenhuis en het ACSG. De wekelijkse spreekuren worden gehouden door een arts/gynaecoloog en een doktersassistente die verbonden zijn aan het Flevoziekenhuis. Is het nodig dan kan ook een psycholoog van het ASCG ingeschakeld worden.

Indien er een abortus zal plaatsvinden, kan dat met behulp van medicijnen thuis gebeuren, dan wel in het Flevoziekenhuis of bij het ACSG in Amsterdam. Bij de GGD vindt het intakespreekuur plaats, en krijgen de vrouwen voorlichting over anticonceptie en veilig vrijen.

Het abortusspreekuur is een onderdeel van Sense Flevoland. De samenwerking tussen de drie partijen is uniek te noemen. Zowel het medisch personeel van het Flevoziekenhuis als de psycholoog van het ASCG houden het spreekuur in de GGD vestiging. Anonimiteit is hierdoor gewaarborgd.

De spreekuren worden bijzonder goed bezocht. De vraag is blijkbaar heel groot. Inmiddels zijn de spreekuren in Almere al uitgebreid. Vanaf januari 2009 begint er ook een spreekuur bij de GGD in Lelystad.

Een afspraak maken voor het spreekuur kan door te bellen met GGD Flevoland op 088 0029910. Meer info over Sense is te vinden op www.senseflevoland.nl of www.ggdflevoland.nl.
Provincie:
Tag(s):