maandag, 4. augustus 2008 - 10:21

Serie inbraken opgelost met aanhouding 2 Limburgers

Venlo

Met de aanhouding van twee mannen uit Venlo en Swalmen denkt de politie minimaal elf inbraken opgelost te hebben. De inbraken vonden plaats op diverse locaties in Noord-Brabant en Limburg.

Op 16 juni is een 21-jarige man uit Venlo op heterdaad aangehouden bij een poging inbraak in een woning aan de Vierhoekseweg in Langeboom. Hij probeerde daar met een medeverdachte de woning binnen te komen maar dat werd gezien door een bewoner. De verdachten vluchtten weg in aparte auto's maar het lukte de politie één van de auto's tot stoppen te dwingen. De recherche is direct een onderzoek gestart.

Uit informatie bleek dat deze man vermoedelijk verantwoordelijk was voor meerdere inbraken in de regio Brabant-Noord en Limburg-Noord. De recherche van deze twee regio's begonnen samen een onderzoek. Tijdens dit onderzoek zat de verdachte in bewaring. Op 28 juli werd de medeverdachte, een 23-jarige inwoner uit Swalmen, aangehouden. Hij is door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 21-jarige man uit Venlo is ondertussen in afwachting van zijn rechtzaak in vrijheid gesteld.

Bij de inbraken, gepleegd in Zeeland, Langeboom, Grubbenvorst, Linne, Maasbree en Deurne, werden hoofdzakelijk sleutels weggenomen van auto's die dan ook weer gestolen werden. Ook werden er computers, geld en pasjes gestolen. Enkele gestolen auto's zijn terug gevonden en aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven.
Provincie:
Tag(s):