donderdag, 4. september 2008 - 18:45

Serieovervaller meldt zich bij politie

Amersfoort

Op donderdagmiddag werd een verdachte van de serie gewapende overvallen in Amersfoort aangehouden. Op dinsdag 2 september werden in Amersfoort vier overvallen gepleegd door zeer vermoedelijk dezelfde dader. Omstreeks 07.00 uur kwam een overvaller binnen bij het tankstation aan de Hogeweg en bedreigde de caissière met een vuurwapen en vroeg om geld. Nadat de man geld had gekregen verdween hij weer.

Omstreeks 09.55 uur werd een winkel aan de Arnhemsestraat op dezelfde wijze overvallen. Ditzelfde gebeurde omstreeks 14.20 uur bij een winkel aan de Arnhemseweg en omstreeks 16.20 uur bij tankstation aan de Amsterdamseweg.

De bewakingsbeelden werden dinsdagavond en woensdagavond direct door de politie al getoond bij diverse tv-zenders met als doel een herkenning te krijgen.

Met de binnengekomen tips en de opsporingsmogelijkheden van de politie werd jacht gemaakt op de overvaller. Uiteindelijk resulteerde dit onderzoek in een naam van een verdachte. De 27-jarige Amersfoorter werd niet door de politie aangetroffen op zijn verblijfplaats in Amersfoort. Uiteindelijk werd het de 27-jarige man uit Amersfoort kennelijk te heet onder de voeten en meldde zich bij het politiebureau in Amersfoort. De man werd direct ingesloten voor verhoor. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):