woensdag, 16. januari 2008 - 8:52

Sevenum wil zelfstandig blijven

Sevenum

De gemeente Sevenum wil zelfstandig blijven. Dit is de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas wil met Sevenum een fusietraject aangaan. De bevolking zal waarschijnlijk op 26 maart dit jaar middels een referendum over dit onderwerp worden gepeild, meldt de gemeente.

De gemeenteraad van Sevenum heeft besloten dat het college van B&W in gesprek gaat met het college van de gemeente Horst aan de Maas; echter uitdrukkelijk niet voor wat betreft een fusietraject. In de notitie van Horst aan de Maas staan volgens de raad een aantal onduidelijkheden die verhelderd moeten worden.

Voor de gemeenteraad van Sevenum blijft zelfstandigheid van de gemeente voorop staan. Door middel van een campagne en een objectieve voorlichting wil de gemeente Sevenum het belang van zelfstandigheid onder de aandacht van de bevolking brengen. De gemeenteraad acht de zelfstandigheid zo´n gewichtig onderwerp dat een referendum het beste middel is om de mening van de inwoners van de gemeente Sevenum te peilen. De uitkomsten van het referendum zullen op 31 maart in de raad besproken worden.
Provincie:
Tag(s):