vrijdag, 7. november 2008 - 11:31

Sexbierum genomineerd voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2009

Sexbierum

De jury van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs heeft het tuinbouwbedrijf A.C. Hartman tot één van de vier genomineerden voor de Tuinbouwondernemersprijs 2009 uitgeroepen. De komende weken buigt de jury zich over de mogelijke prijswinnaar.

A.C. Hartman Sexbierum BV is een modern glasgroentenbedrijf in Sexbierum dat op het gebied van ketenintegratie een echte voorloper is omdat het al jarenlang samenwerkt met een grote supermarktketen. Met deze keten worden strategieën uitgewerkt voor assortiment, productvernieuwing, verpakkingen etc.

Ook duurzaam ondernemen staat hoog op het lijstje bij Hartman BV. Het bedrijf is op grote schaal en in diverse vormen bezig met klimaatbeleid waaronder energiebesparing, opwekking en gebruik van groene energie, beperking en hergebruik van CO2 en hergebruik van reststoffen als biobrandstof.

Daarnaast neemt het grote maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich door werkverschaffing, scholing en re-integratie van jongeren, mensen met een arbeidshandicap of problematisch arbeidsverleden. Deze sociale en economische betrokkenheid in de regio, maken het bedrijf tot een topondernemer en een uitstekend kandidaat voor de Tuinbouwondernemersprijs 2009.

De overige genomineerde bedrijven zijn: Red Star Trading uit De Lier, Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode en LKP Plants uit Moerkapelle.
Provincie:
Tag(s):