zondag, 10. augustus 2008 - 17:23

Sibon houdt Oranje in Olympische race

(Elfvoetbal) Gerald Sibon heeft het Nederlands elftal op het nippertje behoedt voor een afgang op de Olympische Spelen. De aanvaller schoot Oranje in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen de VS langszij; 2-2. Nederland staat nu derde in groep B met twee punten. Nigeria en Amerika hebben beiden vier punten.

Bij verlies was het een meer dan lastig verhaal geworden voor de ploeg van Foppe de Haan. Door het tweede gelijkspel (eerder werd het 0-0 tegen Nigeria) houdt de ploeg kans op de kwartfinale. Nederland moet nu woensdag zelf winnen van het al uitgeschakelde Japan en hopen dat het duel tussen Nigeria en de VS niet eindigt in een gelijkspel. Gebeurt dat wel, dan gaat het doelsaldo meespelen.

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de VS. Met Roy Beerens voor de licht geblesseerde Roy Makaay ging de ploeg fel van start. De Amerikanen werden ver teruggedrongen en Ryan Babel kwam na een kwartier tot scoren. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound schoot de spits van Liverpool de 1-0 binnen.

Het doelpunt deed het Nederlands elftal gek genoeg weinig goeds. Het niveau zakte steeds verder terug en de Amerikanen drongen steeds nadrukkelijker aan. Doelman Kenneth Vermeer hield lang stand, maar moest na een uur toch toestaan dat Sacha Lejstan de gelijkmaker binnenschoot. Even later zette invaller Jozy Altidore de Amerikanen op een 1-2 voorsprong.

Foppe de Haan ging daarna va-banque spelen en bracht Makaay en Gerald Sibon in. De spits van Heerenveen schoot in de laatste minuut een vrije trap binnen.
Categorie:
Tag(s):