woensdag, 20. februari 2008 - 17:05

Sieradendief verzint ontvoering

Veldhoven

Maandagochtend is rond 7.45 uur in zijn woning de 21-jarige Veldhovenaar aangehouden die vrijdagavond 8 februari ontvoerd zou zijn bij een bushalte. Uit onderzoek is gebleken dat van een ontvoering geen sprake is geweest. Hij wordt er nu van verdacht dat hij op zondag 3 februari de woning van een vriend in Veldhoven is binnengegaan. Dat deed hij met de sleutel van de vriend, die hij had verduisterd. Uit het huis heeft hij een armband en een horloge meegenomen. De armband bood hij vervolgens via internet te koop aan.

De vriend zag de advertentie en ontdekte dat de armband te koop werd aangeboden door zijn 'vriend'. Hij deed net of hij de armband van hem wilde kopen. Via mail werd een afspraak gemaakt om het sieraad vrijdagavond 8 februari op het station in Eindhoven te verkopen. Toen de 21-jarige man die avond met de bus naar Eindhoven wilde gaan, werd hij door de vriend en twee andere mannen bij de bushalte aangesproken.

Ze namen hem mee in de auto en vroegen hem of hij de juwelen had gestolen. Toen hij dat bekende, hebben ze hem in de buurt van de grens uit de auto gezet. Vervolgens deed de man bij de politie aangifte van ontvoering en beroving. Daarvan is een persbericht met getuigenoproep gemaakt, dat ook in de media is verschenen.
Provincie:
Tag(s):