maandag, 11. augustus 2008 - 15:50

Signalering spitstroken A2 weer gerepareerd voor avondspits

Utrecht

De signalering van de spitsstroken is getest en functioneert weer. Eerder vandaag meldde Rijkswaterstaat een technische storing bij de spitsstroken op de A2 tussen knooppunt Everdingen en Culemborg.

Koperdieven
In beide richtingen bleven de spitstroken gesloten tijdens de ochtendspits. Nader onderzoek wees uit dat de storing is ontstaan doordat onbekenden tientallen meters kabels wegknipten, waarschijnlijk om het koper eruit te halen.

Hierdoor konden de spitsstroken niet bediend worden vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat. Met man en macht is er gewerkt om de spitsstroken weer open te kunnen stellen voordat de avondspits op gang komt.

Gisteravond om 23.00 uur werd de storing ontdekt. Vanaf dat moment werkten Rijkswaterstaat en de aannemer hard om de ontstane storing te verhelpen.

Vanwege de gesloten spitsstroken waren er tijdens de ochtendspits in beide richtingen slechts twee rijstroken beschikbaar. Hierdoor ontstond er een situatie van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer van ongeveer 7 kilometer vanuit Den Bosch naar Utrecht.
Provincie:
Tag(s):