vrijdag, 22. augustus 2008 - 10:30

Simone Kleinsma wordt Norma Desmond

Amsterdam

Vandaag gaf de cast van Sunset Boulevard voor het eerst een voorproefje in het Nederlands van de musical. Simone Kleinsma zong de Nederlandstalige versie van het nummer 'As if we never said goodbye' (Alsof ik nooit ben weggegaan). De musical van Andrew Lloyd Webber vertelt het verhaal van Hollywooddiva Norma Desmond. Simone Kleinsma en Pia Douwes delen hun droomrol van Norma Desmond en zijn er rollen voor Antonie Kamerling, Maike Boerdam en Peter De Smet. De cast repeteert in studio Focus in Amsterdam. De première van Sunset Boulevard is op 10 oktober 2008 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Sunset Boulevard is vanaf 20 september voor het eerst in Nederland in de 15 grootste theaters te zien. Paul Eenens en zijn creative team, die ook verantwoordelijk waren voor o.a. Ciske de Rat - de Musical en Jesus Christ Superstar, brengen een nieuwe creatieve interpretatie van de musical.

Sunset Boulevard is een van de meest indrukwekkende musicals van Andrew Lloyd Webber. De musical is gebaseerd op de beroemde gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950. De film kreeg elf Oscarnominaties en won drie Oscars. De musical Sunset Boulevard beleefde in 1993 haar wereldpremière in London. In 1994 ging de musical in première op Broadway en werd o.a. bekroond met maar liefst zeven Tony Awards.

De musical Sunset Boulevard speelt zich af in het Hollywood van de jaren '50 waar het bruist en zindert van jong talent wat niets liever wil dan films maken. We zien de geschiedenis van glamourdiva Norma Desmond (Simone Kleinsma of Pia Douwes), één van de grootste Hollywoodsterren ten tijde van de 'stomme' film. Door de introductie van het geluid krijgt zij geen rollen meer, maar blijft ze jarenlang wanhopig wachten op haar grote comeback. Ze zet een jonge scriptschrijver, Joe Gillis (Antonie Kamerling), aan het werk om samen met haar die ene grote film te schrijven. Ze wordt verliefd op hem en verwacht haar grote comeback te maken op het witte doek.
Categorie:
Tag(s):