dinsdag, 26. februari 2008 - 20:37

"Simone zingt recht uit haar hart"

Bussum

Gisteravond was de première van het theaterconcert van Simone Kleinsma, Simone – Songs from the Heart, in theater Spant! in Bussum. In dit bruisende theaterconcert zingt Simone haar persoonlijke favorieten en voert zij, samen met een live-orkest onder leiding van Kino Haitsma, het publiek langs een muzikaal wereldrepertoire.

Van evergreens tot aan musicalhits, maar ook easy listening en speciaal voor de voorstelling geschreven Nederlandse nummers maken onderdeel uit van haar theaterconcert. In de show wordt Simone terzijde gestaan door Daan Wijnands en Joost de Jong.

Simone Kleinsma speelde eerder hoofdrollen in o.a. Les Misérables, Sweet Charity, Funny Girl, Sweeny Todd, Joe-De Musical, Chicago, Fosse en Mamma Mia!. Voor deze laatste productie ontving zij in 2004 een John Kraaijkamp Musical Award.

Op televisie was ze te zien in Simone & Friends en Kees en Co, hiervoor ontving zij in 1999 de Academy Award voor Beste Comedy Actrice. Zij bracht drie solo-cd’s uit, Een deel van mij en Met open ogen en in 2004 bracht ze de cd/dvd Simone Kleinsma Sings Doris Day.

Simone - Songs from the Heart is tot en met 14 juni 2008 te zien in verschillende theaters in Nederland.
Categorie:
Tag(s):