donderdag, 20. november 2008 - 16:36

Singles checken date via internet

Singles maken massaal gebruik van Google en Hyves om hun aanstaande date eens even goed door te lichten. Onder het motto `weet wie je date' is het opdiepen van achtergrondinformatie over een toekomstige partner eerder regel dan uitzondering. Zo'n 67 procent van de singles maakt gebruik van Google als speurmiddel, Hyves volgt met 52 procent als een goede tweede. Dit blijkt uit recent onderzoek van online magazine Singlessite.nl.

De eerste indruk van een relatiekandidaat vindt dus niet meer plaats in het aloude café of restaurant maar wordt vooraf bepaald door opgeduikelde informatie via Google en Hyves. In gemiddeld 40 procent van de gevallen zijn de resultaten van de online speurtocht positief en bestaat er geen belemmering om de date in real-life plaats te laten vinden. Teleurstellingen zijn er uiteraard ook. Voor 12 procent bleek de gevonden informatie zo tegen te vallen dat ze besloten om de date af te blazen.

Niet alleen de aanstaande date wordt veelvuldig virtueel onder de loep genomen. Ook ex-geliefden zijn erg gewild. Van alle ondervraagden laat meer dan de helft weten zijn of haar ex(en) wel eens aan een nader onderzoekje te onderwerpen via Google of Hyves. Hoewel de relatie passé is blijft men dus behoorlijk nieuwsgierig naar de gedragingen van de ex.
Categorie:
Tag(s):