maandag, 17. november 2008 - 18:15

Sinterklaas aangekomen in Winterswijk

Winterswijk

Zaterdagmiddag om 14.50 kwam de trein uit Zutphen aan op het station van Winterswijk, met daarin natuurlijk Sinterklaas met zijn zwarte pieten.Op het station stonden vele kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s de sint dan ook op te wachten.

De sint droeg naast zijn mijter ook de speciale witte oorwarmers die hij van een fan heeft gekregen. De Sint is echter minder tevreden over het zangtalent van de jeugd en heeft de hulp van een zanglerares ingeroepen.

Ze heet juffrouw lijster en is op het station aanwezig met haar mobiele zangschool. Ze wil de kinderen uit Winterswijk beter leren zingen en geeft ze zangles. Sinterklaas heeft haar persoonlijk gevraagd. Samen met de kinderen van haar mobiele zangschool zingt ze een liedje en……..ze zingen hartstikke vals.

Als Sinterklaas aankomt op het station geeft juffrouw Lijster Sinterklaas een hand en zingt opnieuw met haar kinderen een lied. Sinterklaas draagt echter zijn witte oorwarmers en hoort weinig. De pieten daarentegen horen wel hoe vals het klinkt en schrikken zich rot. Twee pieten haasten zich naar het Gemeentehuis om de kinderen daar te waarschuwen voor “De Valse Kraai�. Om samen met de daar aanwezige kinderen een plan te bedenken om van juffrouw Lijster af te komen.

Op het zelfde moment trekt de hele stoet door het centrum richting het Gemeentehuis. Als Sinterklaas bij het Gemeentehuis aankomt wordt hij welkom geheten door Burgemeester van Beem. De sint nodigt juffrouw Lijster uit om op het bordes te komen voor een kleine zanginstructie. Als zij begint te zingen hoort de Sint voor het eerst hoe vals ze zingt. Het blijkt dat ze helemaal niet kan zingen maar een baantje nodig heeft. De Burgemeester biedt juffrouw Lijster ten slotte een baantje aan als maandelijkse Sirene. Samen met een aantal pieten gaat ze boven op de toren staan en geeft een demonstratie van de Sirene.

De Sint is tevreden met deze oplossing maar wil nog wel een mooi lied horen. Twee pieten bieden aan om iets voor de kinderen te zingen. Als het lied gezongen is geeft de Burgemeester de Sint nog een mooi boek over Winterswijk. Ook krijgt de Burgemeester natuurlijk nog een mooi cadeau van de Sint en wel een grote speculaas pop en mooie witte oorwarmers deze kan hij mooi dragen als juffrouw Lijster haar sirenen laat horen. Daarna nam de Sint afscheid van de kinderen en ging nog onderleiding van dweilorkest de Eierjongens een rondje door het dorp.
Provincie:
Tag(s):