maandag, 17. november 2008 - 14:35

Sinterklaas vindt burgemeester Jorritsma top!

Almere

Meer dan 50.000 kinderen en natuurlijk ook hun ouders kwamen op zaterdag 15 november 2008 kijken naar de intocht van Sint Nicolaas in Almere Haven, zo meldt de gemeente Almere.

Al vroeg stonden kinderen zenuwachtig achter de dranghekken te wachten. Door een gevuld voorprogramma ging het wachten snel voorbij. Almeerse kinderen lieten zien wat ze konden in dans en zang op het podium in de Havenkom.

De Pakjesboot vast in de blubber
Het leek even helemaal mis te gaan toen Pakjesboot 12 vast kwam te zitten en niet meer verder kon. Gelukkig konden Almeerse scouts ballonnen aan de boot binden zodat de stoomboot toch kon aanmeren.

Een toer door het centrum
Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft de goedheiligman en alle Pieten een warm welkom geheten aan de kade. Daarna klom hij op zijn schimmel Amerigo en maakte hij een toer door het centrum van Almere Haven.

Sinterklaas laat de burgemeester blozen
Voor Sinterklaas hard aan het werk moest had hij nog even tijd om wat vragen te beantwoorden en voor foto’s. De burgemeester van Almere mocht natuurlijk ook met Sint Nicolaas op de foto en toen zei hij tegen haar dat hij haar top vond. De dag van onze burgemeester kon niet meer stuk.
Provincie:
Tag(s):