zaterdag, 15. november 2008 - 9:48

Sinterklaas weer in Nederland

Vandaag, zaterdag 15 november, is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. De Sint bracht in de reis van Spanje naar Almere nog even een bliksembezoek aan Uithoorn waar een pakjesboot werd achtergelaten. Om 12.00 uur zette de Sint voet aan wal in Almere.

Daar werd hij zoals elk jaar verwelkomd door een grote menigte kinderen en ouders. Voor 1945 werd Sinterklaas meestal door slechts één Piet vergezeld, maar tegenwoordig buitelen in zijn gevolg tientallen Zwarte Pieten, die snoepgoed uitdelen en daarnaast veel capriolen en gekkigheid uithalen.

Kort na de landelijke intocht komt Sinterklaas ook in bijna alle steden en dorpen aan en wel met de meest uiteenlopende vervoermiddelen. En als het zaterdagavond wordt mogen de meeste kinderen, voor ze naar bed gaan, hun schoentje zetten.

Sommige kinderen waarvan de ouders een open haard hebben zetten hun schoen voor de schoorsteen. Kinderen die alleen een centrale verwarming thuis hebben geen paniek. Alleen Sinterklaas heeft hiervoor een speciale ‘haardjenietsleutel’ die op alle voordeuren van Nederland past. De ‘nietschoorsteenpiet’ zal op verzoek van de Sint heel zachtjes binnen komen en een cadeautje achterlaten.
Provincie:
Tag(s):