donderdag, 27. november 2008 - 17:09

Sinterklaasfeest Vogelkwartier goed voorbeeld integrale buurtaanpak

Apeldoorn

Inwoners van het Vogelkwartier hebben zaterdag 29 november een bijzonder Sinterklaasfeest. Als onderdeel van de sociale verbetering van de buurt heeft een buurtteam samen met de bewoners dit feest georganiseerd.

De goedheiligman arriveert om 15:15 uur in het Transformatorhuis in het Vogelkwartier, waar hij wordt ontvangen door wethouder Jolanda Reitsma. Sinterklaas en de wethouder verrichten de officiële opening van de kinder- en jongerenruimte in het Transformatorhuis.

Het Sinterklaasfeest is een onderdeel van de integrale sociale aanpak van de Vogelbuurt. De gemeente Apeldoorn en woningcorporatie De Goede Woning werken al enige tijd samen aan de ontwikkeling van de wijk. Met het sociale programma uit het Masterplan Zuid investeren beide partijen fors in de verbetering van de sociale cohesie in de wijk. Een van de concrete projecten is dat een buurtteam, onder regie van buurtregisseur Ben Koenen, sinds april 2008 werkt aan de integrale ontwikkeling van het hart van het Vogelkwartier.

Centraal bij deze buurtaanpak staan de individuele en collectieve ambities van de bewoners. Bij het verwezenlijken van deze ambities worden de talenten van de bewoners ingezet. Zo is de voormalige tattooshop aan het Vogelplein 12 intussen omgetoverd tot een ruimte, waarin voor kinderen en jongeren uit de buurt activiteiten worden georganiseerd. Ook heeft een groep bewoners de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van een plan voor de herinrichting van de openbare ruimte op het Vogelplein. Daarbij heeft een vernieuwde speelplek voor kinderen specifieke aandacht gekregen.

Het Sinterklaasfeest staat dan ook volop in het teken van al deze ontwikkelingen in de buurt. De organisatie van deze Sinterklaasmiddag is een goed resultaat van de integrale buurtaanpak. Het laat zien hoe de diverse instanties en de vele bewoners in deze wijk samen werken voor een betere buurt.
Provincie:
Tag(s):