zaterdag, 19. juli 2008 - 21:56

Sinti op bedevaart tussen de buien door

Roermond

Afgelopen week zijn weer tientallen Sinti families in Roermond neegestreken voor hun jaarlijkse bedevaart naar Kapel in ‘t Zand. Met hun woonwagens bivakkeren ze momenteel in een groot weiland aan de Kloosterweg. Dit jaar hebben de bedevaartgangers het echter niet getroffen met het weer

Zaterdgamiddag werden de woonwagens ingezegend, maar dit moest een half uur worden uitgesteld wegens een fikse regenbui. Daarna brak de zon door en kon de zegening toch plaatsvinden op het drassige terrein. Onder begeleiding van Hannes Weiss en zigeunermuziek werden alle woonwagens aangedaan voor een zegen. Tussentijds moest er toch nog even geschuild worden, voor wederom een regenbui.

Ook de processie door het kruiswegpark zaterdagavond in Kapel in ‘t Zand, kon dit jaar geen doorgang vinden. Daarom werd er uitgeweken naar de naastgelegen kerk. Zondag wordt de 27e bedevaart afgesloten met een eucharistieviering in het kruiswegpark. Hannes Weiss zal daar worden onderscheiden met de jaarprijs van de Roermondse Stichting 1443, voor zijn jarenlange inzet voor de bedevaart.
Provincie:
Tag(s):