woensdag, 29. oktober 2008 - 21:08

Sipke Jan Bousema en Edwin Smulders doen herexamen

Amsterdam

In de zesde editie van Het Nationaal Verkeersexamen doen zes bekende Nederlanders zowel theorie- als praktijkexamen live op televisie. Voorgaande jaren namen BN’ers zonder rijbewijs deel aan deze test. Dit jaar doen gasten als Sipke Jan Bousema en Edwin Smulders herexamen om te zien of hun kennis na jaren nog up to date is. Tooske Ragas en Viktor Brand presenteren de avondvullende show.

Vorig seizoen keken gemiddeld 900.000 mensen naar Het Nationaal Verkeersexamen met op het hoogtepunt 1,3 miljoen kijkers. Nieuw dit jaar is dat zes BN’ers die al in het bezit zijn van een rijbewijs herexamen doen.

Sipke Jan Bousema en Edwin Smulders gaan de uitdaging aan om live op televisie een theorie-examen en een praktijktest af te leggen. Het theorie-examen bestaat uit vijftig vragen samengesteld door de ANWB, daarnaast doen de BN’ers bijzondere verrichtingen in het verkeer. Dit alles onder het toeziend oog van deskundige professionals.

Niet alleen de BN’ers, maar ook gasten in de studio en de kijkers thuis spelen de hele avond mee om hun verkeerskennis op de proef te stellen middels stemkastjes en sms.
Categorie:
Tag(s):