woensdag, 5. november 2008 - 8:47

Site voor berekenen recht op extra 50 euro

Den Haag

Vanaf vandaag kunnen mensen op de website www.50eurovoorminima.nl berekenen of ze in aanmerking komen voor een toeslag van 50 euro aan het eind van het jaar.

Daarbij gaat het om geld dat staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ter beschikking heeft gesteld aan gemeenten om mensen met een minimuminkomen een extra toeslag te geven. Ook krijgen gemeenten posters, flyers en kant-en-klaar teksten om mensen te informeren over de 50 euro en hoe ze die eventueel krijgen

Aboutaleb wil hiermee bevorderen dat zoveel mogelijk mensen die daar recht op hebben de 50 euro extra te ontvangen. Niet alle minima die voor de 50 euro in aanmerking komen, zijn namelijk bij gemeenten bekend. De ontwikkeling van de website is een initiatief van Stimulansz en Nibud.

Gemeenten mogen het verstrekken van de 50 euro aan laten sluiten bij hun lokale beleid. Daarom kunnen gemeenten de precieze voorwaarden en de manier waarop het geld wordt verstrekt zelf invoeren op de website. Zo kunnen mensen exact zien hoe hun gemeente te werk gaat bij het de 50 euro van Aboutaleb.
Categorie:
Tag(s):