dinsdag, 21. oktober 2008 - 15:48

Sjannie van Nijmeegse Annie is ongewenst zwanger

Nijmegen

Op 23 oktober as. start de GGD Regio Nijmegen met het eerste SENSE-spreekuur.Jongeren tot en met 24 jaar kunnen er kosteloos en anoniem terecht met kleine en grote vragen over seksualiteit.De kick-off vindt plaats op het terrein van het ROC-gebouw, naast het station.

Speciaal voor de gelegenheid komt Nijmeegse Annie met haar aangenomen dochter op de roze 'snorpony' de school binnenrijden op zoek naar het spreekuur: dochter Sjannie is namelijk ongewenst zwanger.

De SENSE-spreekuren zijn een aanvulling op de bestaande SOA-spreekuren van de GGD en bedoeld voor jongeren die niet naar hun eigen huisarts kunnen of willen met vragen over seksualiteit. Bij de GGD kunnen zij informatie, hulp en advies krijgen over bijvoorbeeld onzekerheid tijdens seks, anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, seksueel overdraagbare aandoeningen, pijn bij het vrijen, seksueel geweld, enzovoort. Ook worden recepten voor de pil geschreven en helpt de GGD bij doorverwijzing naar de juiste hulpverlener.

Jongeren kunnen naar de GGD bellen om een afspraak te maken via de SOA-SENSE infolijn: 024-329 71 20 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 11.30 uur). De SENSE-spreekuren vinden plaats in het GGD-gebouw aan de Groenewoudseweg in Nijmegen.

De seksualiteitshulpverlening voor jongeren is een initiatief van het ministerie van VWS en hangt onder meer samen met de landelijke toename van ongewenste zwangerschappen en abortussen. Om de nieuwe hulpverlening op de kaart te zetten werkt de GGD Regio Nijmegen samen met vijf andere GGD'en in Overijssel en Gelderland; samen vormen zij SENSE Oost. Al deze GGD'en starten in oktober met hun eerste SENSE-spreekuur.
Provincie:
Tag(s):