woensdag, 30. juli 2008 - 9:43

Sla: één beweging, talloze losse blaadjes

Amsterdam

Zakjes voorgesneden sla. Studenten, tweeverdieners en gemakzoekers lopen ermee weg. Het leek hét antwoord te zijn op het tijdrovende hakken en snijden in de keuken. Maar zijn we hiermee niet erg ver losgekomen van de natuur in haar pure vorm? Is gemak het antwoord op alles? Rijk Zwaan(R) onderzocht het en kwam met de gulden middenweg: de 3-secondensla Salanova(R).

Voor kinderen is de herkenbaarheid van groenten en andere versproducten steeds verder te zoeken. Denk aan melk, dat voor veel stadskinderen uit een pak en dus uit de fabriek komt. En dat chips wordt gemaakt van aardappelen houden nog weinig kinderen voor mogelijk. Maar waar komt de sla uit het zakje vandaan? Gewoon, als een krop uit Nederlandse grond.

Veredelingsbedrijf Rijk Zwaan besloot de oplossing te ontwikkelen: Een krop waarin vele kleine slablaadjes dicht bij het hart samenkomen. Het resultaat is dat men met één beweging in drie seconden talloze losse blaadjes krijgt. In Australië, Oostenrijk, België, Duitsland, Zwitserland en Engeland is Salanova al een doorslaand succes.

Doordat Salanova zich zowel in de kas als 's zomers in de volle grond laat telen, is zij het hele jaar beschikbaar. Dit interesseert ook professionele koks. Maar voordat de sla op de Nederlandse menukaarten komt te staan kan de snelle sla-bereider de smaak eerst thuis proberen. Salanova is bij een aantal grote supermarkt ketens verkrijgbaar in het versschap.
Categorie:
Tag(s):