donderdag, 25. september 2008 - 23:27

Slachtoffers woningbrand door vuurwapen omgebracht

Hurwenen

Op de twee lichamen die aangetroffen zijn tijdens een woningbrand in het Gelderse Hurwenen, is donderdag sectie verricht. Hieruit is vast komen te staan dat het om de 52-jarige bewoner van de woning ging en zijn 23-jarige zoon. Beide zijn niet door de brand overleden, maar door een vuurwapen om het leven gebracht.

Twee van de drie slachtoffers hebben tijdens de brand in de woning aan de Wielewaallaan in Hurwenen ernstige brandwonden opgelopen. Dat betrof de zoon en het derde slachtoffer dat nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis aan zijn verwondingen wordt behandeld. Dit derde slachtoffer betreft een 47-jarige man uit Hellevoetsluis.

Dinsdagnacht rond 01.30 uur kregen brandweer en politie de melding van een woningbrand. In de woning trof de brandweer twee stoffelijke overschotten aan. Een derde slachtoffer werd met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis vervoerd. Al snel werd duidelijk dat er sprake zou zijn van een misdrijf. Getuigen zouden schoten hebben gehoord in de woning.

De politie zet haar onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):