zaterdag, 21. juni 2008 - 13:46

Slang houdt Heerenveen bezig

Heerenveen

Woensdagavond doet een buurman van de Van Maasdijkschool in Heerenveen een bijzondere ontdekking. Hij ziet in de tuin een slang van plm. een anderhalve meter kruipen. Direct daarop is de dierenambulance gebeld, maar het dier was niet te traceren.

Donderdagmorgen zagen de leerlingen van de school de slang ook in de bosjes. Ook weer geen kans van slagen voor de dierenambulance om het dier te vangen. Waarschijnlijk is het een onstnapt exemplaar.

Vrijdagmiddag hebben de medewerkers van de dierenambulance een soort val neergezet. Dode kuikentjes moeten de slang lokken zodat het dier in de kooi gevangen wordt. Een buurtbewoner heeft een jaar eerder ook al eens een soortgelijke slang op de foto gezet, het zou best mogelijk zijn dat het om hetzelfde dier gaat. Op de foto bij dit artikel is de slang gefotografeerd door een buurtbewoner afgelopen woensdagavond.

Waarschijnlijk gaat het om de Korenslang of de rode rattenslang. De korenslang is een beweeglijke, in de bossen levende slang. Op het menu staan voornamelijk knaagdieren zoals muizen en ratten en soms andere dieren als kikkers, hagedissen of vogels. De prooi wordt gewurgd, de korenslang is niet giftig.
Provincie:
Tag(s):