woensdag, 20. februari 2008 - 8:26

Slapen in een piano, zitten op een gitaar

Heemskerk

Sinds kort worden in Heemskerk funky meubels en woonaccessoires gemaakt van en gebaseerd op muziekinstrumenten. Slapen in een pianobed, zitten op een drumketel en eten van een gitafel is vanaf nu mogelijk. Muziekmeubels, dat bestaat uit twee grote muziekfans, verbouwt drumstellen, gitaren, microfoons en muziekstandaards en maakt er decoratief en functioneel meubilair van.

"Afgelopen zomer zijn we op het idee gekomen om van muziekinstrumenten meubels te maken. Inmiddels hebben we voor elke kamer één of meerdere meubels. Zo hebben we een gitafel met gitaarstoelen, drum- en gitaar barkrukken, een microfoonlamp, een Flying V bureau, een inzingspiegel met microfoonlampen voor zangers en zangeressen en een pianobed." Aldus Suzanne Goeman, één van de twee eigenaren van Muziekmeubels.

"Bijna al onze producten zijn vernoemd naar bekende muzikanten. Zo hebben we bassdrumtafel Cesar, gitafel Carlos en pianobed Cor. Natuurlijk allemaal met een knipoog naar de muzikant. We blijven maar nieuwe dingen bedenken, dus binnenkort gaan we aan de slag met een keuken en een bed gemaakt van flight cases."

De andere eigenaar Dennis Janssens: "Het bedenken van de meubels was heel leuk, maar niet eenvoudig. Je moet veel praktische ongemakken wegwerken, voordat je op een muziekinstrument kunt zitten. Maar het maakt dit werk wel geweldig. Inmiddels zijn alle prototypes geperfectioneerd en goedgekeurd. Behalve ons standaardassortiment kunnen mensen ook voor maatwerk bij ons terecht. Zo heeft iemand bijvoorbeeld al om een gitaarbed gevraagd. Dat is weer een hele uitdaging voor ons." Overal is patent op aangevraagd, ook op het servies, de textiel- en de linnengoedlijn, die binnenkort worden toegevoegd.

Wie zelf eens een kijkje wil nemen in de unieke showroom is vanaf 23 februari a.s. elke vrijdag en zaterdag tussen 12 en 17 uur van harte welkom in de showroom op De Trompet 1941 in Heemskerk.
Categorie:
Tag(s):