woensdag, 16. juli 2008 - 18:32

Slechts 56% neemt condooms mee op vakantie

Den Bosch

Slechts 56% neemt condooms mee. In vakantiestemming voelen mensen zich vrijer en losser. Nogal wat jongeren worden verliefd en hebben dan seks. Bijna de helft van de jongeren zonder relatie, neemt géén pakje condooms mee op vakantie.

Jongeren gaan graag op vakantie om er even ‘tussenuit’ te zijn, avontuur te zoeken en te genieten van zelfstandigheid en vrijheid. Niet om seks te hebben. Maar eenmaal op de vakantiebestemming, hebben een andere omgeving, de zon, een losse sfeer en het ontmoeten van allerlei nieuwe mensen hierop invloed. Jongeren hebben op vakantie sneller seks dan thuis onder normale omstandigheden.

Jongeren, die vooraf een pakje condooms in hun koffer hebben gedaan, vrijen veiliger dan leeftijdgenoten, die zonder condooms op zak zijn vertrokken. Het kunnen laten zien van een condoom, maakt het meteen gemakkelijker om over veilig vrijen te beginnen. Ongeveer 40% van de jongeren vanaf 14 jaar heeft wel eens een condoom nodig, maar heeft er geen bij de hand. De helft gaat door en vrijt vervolgens onveilig.
Categorie:
Tag(s):