maandag, 7. juli 2008 - 15:39

Slijp-robot voor ruimtevaartlaboratorium

Lelystad

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) in Marknesse schaft met € 375.000,- subsidie van de provincie flevoland een geavanceerde robot aan waarmee ongekend snel en precies kan worden gefreesd.

Het NLR ondersteunt zowel eigen afdelingen als DNW (Duits Nederlandse Windtunnel) met het ontwerpen, vervaardigen en up-to-date houden van mechanische testproducten en testfaciliteiten. Om opdrachten bij bedrijven als Stork Aerostructures en Airbus te kunnen verwerven, opereert het NLR in een internationale markt.

Concurrentiekracht betekent niet alleen het kunnen leveren van het gewenste product tegen minimale kosten, maar ook het kunnen leveren op een zo kort mogelijke termijn, met name van windtunnelmodellen.

In dit kader is het noodzakelijk dat het NLR over geavanceerde freesmachines beschikt. Twee oude freesmachines worden vervangen door een zeer geavanceerde 5-assige middelgrote machine met een hoge snijsnelheid en snelle besturingscomputer, waardoor het NLR producten en diensten concurrerend kan blijven aanbieden.

Het Flevolandse MKB zal dankzij de Europese subsidie direct van deze aanschaf kunnen profiteren. Het NLR zal minimaal één open dag en twee workshops organiseren ten behoeve van kennisoverdacht naar het Flevolandse bedrijfsleven.
Provincie:
Tag(s):