zaterdag, 20. september 2008 - 19:36

Smokkelende ‘mama’s’ gepakt met 2.000 gram cocaïne

IJmuiden

In een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee en de Douane zijn vrijdagmiddag in de haven van IJmuiden twee Nederlandse vrouwen van 25 en 35 jaar aangehouden. Bij controle bleken ze ruim 2.000 gram cocaïne bij zich te hebben.

De controle werd gehouden naar aanleiding van eerdere informatie over de beide vrouwen. Een kind van drie en een baby van zes maanden oud die ze bij zich hadden, zijn overgedragen aan bureau Jeugdzorg.

De vrouwen stonden op het punt de ferry naar Newcastle te nemen, toen tijdens de controle 194 bolletjes cocaïne bij hen werden aangetroffen. Ze hadden de drugs verstopt in kleding, bagage (onder andere in luiers, babyvoeding en een tas met dubbele bodem) en in hun lichaam. De beide vrouwen zijn in verzekering gesteld.

De geschatte straatwaarde van de in beslaggenomen drugs is ongeveer 300.000 euro. Tevens hadden de dames ongeveer 2.000 euro contant geld bij zich. Naar de herkomst ervan wordt nog onderzoek gedaan.

Voor de Brigade Noord-Holland van de Koninklijke Marechaussee vormde deze actie een mooi resultaat in de steeds verdergaande samenwerking tussen Marechaussee en Douane. Daarbij kon men in dit geval optimaal gebruik maken van elkaars bevoegdheden en expertise.
Provincie:
Tag(s):