vrijdag, 11. januari 2008 - 13:59

Smokkelende 'priester' op Schiphol gepakt

Schiphol

Tijdens een securitycheck op Schiphol bleek een man, die beweerde geestelijke te zijn en ook als zodanig gekleed ging, onder zijn gewaad pakketten met cocaïne verstopt te hebben.

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband tussen Marechaussee en Douane, werd ter plaatse geroepen bij een securitycheck op de luchthaven nadat een man geweigerd had mee te werken aan een verplichte visitatie.

Hij beweerde een hoge geestelijke te zijn in Bolivia en dat hij leiding zou geven aan een klooster. Uit geloofsovertuiging wenste hij niet vrijwillig mee te werken aan de securitycheck, waarop de man gedwongen werd mee te werken.

Bij de controle die daarop volgde werd geconstateerd dat de man pakketten op zijn benen had geplakt, die volgens de man bestonden uit heilig zand.

Na onderzoek door het Schipholteam bleek dat het niet om heilig zand ging maar om drie kilo cocaïne die hij onder zijn gewaad verstopt had.

Steeds vaker worden bijzondere vondsten en smokkelmethodes aangetroffen op de luchthaven. Zo werden recent onder andere barkrukken en honkbalknuppels vol met drugs aangetroffen door rechercheurs.
Provincie:
Tag(s):