zondag, 24. augustus 2008 - 9:42

SMS-Alert ingezet voor opsporing vermiste man

Vrijdagavond werd na de journaals op Nederland 1 om 18.00 uur en 20.00 uur, op Nederland 2 om 22.00 u en op Nederland 3 om 19.20 en 23.10 uur aandacht gevraagd voor de vermissing van de 77-jarige Piet van Wijchen uit Oss. Ook SBS6 en RTL hebben aandacht besteed aan deze vermissing.

Naar aanleiding van deze uitzendingen zijn er bij de politie in Gelderland-Zuid 6 tips binnengekomen van mensen die menen de man te hebben zien rijden. De laatste meldingen kwamen uit de omgeving Overasselt. Na de uitzending kwamen meldingen binnen van mensen die menen de man gezien te hebben in de omgeving van Neerbos en de Goffert. Totaal kwamen er op het landelijke nummer 17 tips binnen.

Om de kans te vergroten de man zo snel mogelijk op te sporen is besloten in overleg met de Regio Brabant Noord een SMS-Alert eruit te doen in het gebied waar de man mogelijk is gezien.

De politie kijkt naar aanleiding van deze tips actief uit naar de vermiste man. Ook werd zaterdag een politiehelikopter ingezet.

De heer van Wijchen heeft een lengte van 1 meter 70. Zijn grijze haar is kortgeknipt en hij heeft een normaal postuur. Hij mist een voortand. Hij droeg op het moment van zijn vermissing een donker blauwe spijkerbroek en een licht roze blouse. Verder droeg hij een oude groen/blauwe regenjas, een zwart leren pet en zwarte veterschoenen.

Hij reed op een bordeauxrode/bruine Batavus damesfiets met lage opstap. Aan de fiets zitten 2 zwarte fietstassen.

Sinds dinsdag 19 augustus wordt de 77-jarige Piet van Wijchen uit Oss vermist. De heer van Wijchen kan niet zelfstandig de weg terug naar huis vinden. Hij is die middag omstreeks vijf uur voor het laatst gezien op de Joost van den Vondellaan in Oss. Daarna is hij richting Geffen weggefietst. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.
Provincie:
Tag(s):