dinsdag, 24. juni 2008 - 8:54

SMS alert nu ook voor de regio Brabant-Noord

De politie Brabant-Noord kan sinds maandag ook gebruik maken van SMS-Alert. Deze service, die al door diverse korpsen in het land succesvol wordt ingezet, biedt de politie de mogelijkheid burgers snel te informeren over een incident in de directe omgeving. Denk aan een inbreker die op de vlucht is of een kind dat wordt vermist. Ook kan er bij ernstige incidenten een SMS-bericht gestuurd worden, zoals bij een grote brand met veel rookontwikkeling

SMS-Alert is een service waarmee de politie in staat is bewoners zeer snel te informeren over incidenten die zich in de nabije omgeving voordoen. Alle informatie die de veiligheid in wijken vergroot, komt voor SMS-Alert in aanmerking. Berichten worden verstuurd aan de hand van postcodes. Burgers krijgen dus informatie over de directe omgeving. Ze kunnen telefonisch reageren via een nummer dat in het SMS vermeld wordt. Na ieder SMS-Alert informeert politie burgers over de afloop.

Aanmelden

Inwoners van de regio kunnen zich met hun mobiele telefoon: stuur een sms-bericht met de tekst PBN gevolgd door de postcode en huisnummer naar nummer 8844. Bijvoorbeeld PBN5211VL41 (PBN staat voor Politie Brabant Noord)

Wat zijn de kosten?

De abonnementsdienst SMS-Alert is gratis. De provider kan voor het verzenden van het aanmeld sms-je eenmalig een bedrag van de rekening of het beltegoed afschrijven. De berichten die de politie verstuurt zijn gratis voor de ontvangers.
Provincie:
Tag(s):