woensdag, 10. december 2008 - 17:10

SMS-Alert nu wel geslaagd

Venray

De politie heeft woensdag voor de eerste keer gebruik gemaakt van SMS-Alert in het district Venray. Sinds woensdagmorgen is een 36-jarige man uit Blitterswijck vermist. Hij verliet in verwarde toestand zijn woning. De politie heeft besloten een SMS-Alert te versturen omdat er aanwijzingen waren dat de veiligheid van de betrokkene in gevaar was en snel ingrijpen hierdoor noodzakelijk was. Inmiddels heeft de politie al enkele tips ontvangen en is momenteel bezig deze informatie te verwerken.

Een maand geleden mislukte het (eerste) gebruik van SMS-Alert, na een overval op een tankstation in Wanssum. Toen bleek dat de aangemelde burgers het bericht niet hadden ontvangen, omdat zij nog niet aan het alarmeringssysteem waren gekoppeld.

SMS-Alert is een gratis service waarmee de politie burgers met een SMS-bericht heel snel kan informeren over actuele incidenten die zich in een buurt voordoen. Het alarmeringssysteem maakt deel uit van het project ‘Waak voor Inbraak’ in het politiedistrict Venray.
Provincie:
Tag(s):