donderdag, 17. april 2008 - 21:59

SMS-Alert tijdens bloesemtocht voor wandelaars

Geldermalsen

Op zaterdag 19 april vindt de jaarlijkse Bloesemtocht voor wandelaars plaats.De start en de finish van deze tocht is in Geldermalsen. Dit jaar wordt voor het eerst SMS-Alert ingezet om de veiligheid van de wandelaars te verhogen.

Wandelaars kunnen zichzelf tijdens de Bloesemtocht aanmelden voor SMS-Alert. Bij bepaalde bijzonderheden en in eventuele noodgevallen tijdens de wandeldag ontvangen aangemelde deelnemers hierover een SMS-bericht. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan veranderingen in de weersomstandigheden die eventueel gevaar voor de wandelaar kunnen opleveren. In het SMS-bericht staat aangegeven wat de wandelaar vervolgens moet doen.

De inzet van SMS-alert tijdens het wandelevenement is een initiatief van de organisatie van de Bloesemtocht en de politie. Zij kunnen beslissen om een SMS-bericht te verzenden.

Wandelaars kunnen zichzelf aanmelden voor deze service door met hun mobiele telefoon een tekstbericht met de tekst: PGZ BLT te versturen naar 8844. Na aanmelding wordt automatisch een welkomstbericht verzonden. Na afloop van de Bloesemtocht worden alle nummers uit het bestand verwijderd.

Alle wandelaar zullen bij het startpunt een flyer krijgen met daarin alle informatie over SMS-Alert en de aanmeldprocedure.Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie:

http://www.rodekruisbloesemtocht.nl
Provincie:
Tag(s):