maandag, 26. mei 2008 - 23:00

Sneijder heeft er zin in

(Elfvoetbal) Toen Nigel de Jong Wesley Sneijder hard raakte tijdens het positiespel was daar even die dodelijke blik. En meteen daarna de drive om de bal weer te veroveren.

Het is wel duidelijk dat de paar extra vrije dagen die Sneijder van Marco van Basten kreeg goed zijn uitgekomen. De Utrechter oogt topfit en gretig. "Gewoon vijf dagen alleen maar rust en helemaal geen voetbal. Heerlijk, het was een zwaar seizoen met Real Madrid. Ja, ik kom hier als de kampioen van Spanje binnen, maar dat is toch alweer een tijd geleden hoor", aldus Sneijder.

Het tikkie van De Jong was na afloop van de eerste training in Hoenderloo meteen vergeven en vergeten. "Dat zal deze week nog wel vaker gebeuren. Er is niets mis met pittig trainen."

Sneijder heeft de informatie uit de wedstrijd tegen de Oekraïne meegekregen. Hij weet dus dat het goed draaide zonder zijn inbreng. Dat rechtvaardigt de vraag waar de middenvelder denkt het best uit de voeten te kunnen. "Het maakt mij niet uit", zegt hij. "Als de bondscoach mij weer voor de verdediging wil opstellen als controleur, vind ik dat ook prima. Maar het is duidelijk dat mijn kwaliteiten meer naar voren liggen. Ik heb er in ieder geval zin in."

Datzelfde zal gelden voor Mario Melchiot, die de complete training meemaakte en geen last meer lijkt te hebben van zijn liesblessure. Robin van Persie trainde nog wel apart.
Categorie:
Tag(s):