maandag, 12. mei 2008 - 16:31

Snelweg afgesloten door lekkage LPG pomp

Meerkerk

Een lekkage van een gasslang heeft gezorgd voor een korte afsluiting van de rijksweg A27. Dat gebeurde op maandagmorgen 12 mei 2008 rond 08.20 uur. De melding kwam vanuit het tankstation langs de rijksweg A27 in de richting van Utrecht ter hoogte van Meerkerk dat daar een slang van een lpg-pomp lekte.

De brandweer ging direct naar het tankstation en de politie begon voor de veiligheid met het afsluiten van de rijksweg in beide richtingen. Het personeel van het benzinestation had via een noodstop inmiddels alle pompen uitgezet en het tankstation afgesloten. Daarom was al snel duidelijk dat de lekkage niet explosief was. Daarom kon het verkeer in de richting naar Breda gewoon weer verder rijden en richting Utrecht was er een rijstrook open.

Nadat een monteur de koppeling repareerde was het probleem rond 09.45 uur voorbij. Op zondagavond reed een auto bij de lpg-pomp weg terwijl de slang nog in het voertuig zat. Personeel stopte de slang hierna weer terug in de pomp. Op maandagmorgen ontdekte men dat er toch iets niet goed zat waardoor er een lekkage was.
Provincie:
Tag(s):