zondag, 17. februari 2008 - 17:10

Snertkoort begint weer te stijgen

Groningen

De snertkoorts komt aardig op temperatuur! Want als het koud is en de vorst komt er aan, dan gaat een kop snert er goed in. Bovendien is het ook nog zeer gezond, met al die vezels. “WIE MAAKT DE LEKKERSTE SNERT�, dat is de grote vraag op het 14e Wereldkampioenschap Snertkoken op vrijdag 22 februari 2008.

Voor het 14e WK SNERTKOKEN en het 7e WK HOLLANDSCHE STAMPPOT 2008 hebben zich deelnemers uit het hele land aangemeld. En ook uit Frankrijk zal een deelnemer komen. De deelnemers zijn dit jaar zeer divers, zoals een krant schreef, van strandjutter, kok en uitvaartleider. Velen wil graag meedoen want Snert is hot.

Onder de deelnemers hebben zich o.a. ingeschreven de wereldkampioen Snert koken van 2007 de 19 jarige Renate de Vries. Werner Drent winnaar WK Stamppotkoken 2007 gaat zijn titel dit jaar weer verdedigen.

De deelnemers gaan op vrijdag 16 februari 2007 in twee verschillende groepen hun eigen speciale recept bereiden. De eerste groep gaat vanaf 9.30 uur en de tweede groep vanaf 13.00 uur de nieuwe keuken in. “Ik maak de lekkerste snert�, krijgt de organisatie vaak te horen. Nu zal blijken wie de allerlekkerste snert gaat bereiden. Ieder krijgt dan ook een “eigen� kookunit ter beschikking, waarop volop gelegenheid is de lekkerste snert en Hollandsche stamppot voor te bereiden.

Het is opvallend dat naast de huisvrouw en huisman, ook vele koks aan deze wedstrijd meedoen. Dit jaar is er weer een speciale prijs voor de beste amateur kok van het WK Snert.

Bezoekers zijn de gehele dag vanaf 9.30 uur van harte welkom en worden rondgeleid door de leerlingen van het Noorderpoort Euroborg om een kijkje in de keuken te nemen en de deelnemers aan te moedigen.
Provincie:
Tag(s):