dinsdag, 8. januari 2008 - 13:13

SOA/Sense poli van start in Emmeloord

Emmeloord

Sense Flevoland, het centrum voor seksuele gezondheid in Flevoland en onderdeel van GGD Flevoland, start vandaag met een spreekuur in Emmeloord. Elke dinsdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur kan iedereen in het gebouw van de GGD aan de Nagelerweg 3 in Emmeloord terecht voor vragen, advies of een SOA-test. Kosteloos en desgewenst anoniem. Er waren al spreekuren in de gebouwen van de GGD in Almere en Lelystad. Deze spreekuren worden drukbezocht. Om de inwoners van de Noordoostpolder tegemoet te komen en de drempel voor een bezoek aan de spreekuren verder te verlagen is besloten tot het openen van een spreekuur in Emmeloord.

Al sinds oktober 2006 coördineert de GGD de laagdrempelige spreekuren in de gebouwen van de GGD in Almere en Lelystad. Een speciaal daartoe opgeleide GGD-verpleegkundige behandelt de bezoekers en verwijst bij complexe zaken door naar netwerkpartners.

Sense Flevoland staat voor laagdrempelige (anonieme) spreekuren waar iedereen terecht kan voor vragen en hulp op het gebied van seksualiteit, seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s), (ongewenste) zwangerschap en anticonceptie. Sense beantwoordt vragen, verricht eventueel lichamelijk en aanvullend onderzoek, verstrekt behandeladviezen en recepten of verwijst door naar een specialist.

Sense is gestart in opdracht van het Ministerie van VWS. Flevoland is één van de drie regio’s die begonnen zijn met het opzetten van een centrum voor seksualiteit. Sense Flevoland is gestart om het versnipperde aanbod in de provincie samen te brengen. Daartoe wordt samengewerkt met de volgende organisaties: IJsselmeerziekenhuizen, Flevoziekenhuis, Hulpverleningsdienst/GGD, Seksualiteitspraktijk Almere, Stichting Samenwerkende Gezondheidscentra Lelystad, Zorgbelang Flevoland en Zorggroep Almere.

Vragen over Sense Flevoland en de Sense-spreekuren? Bel 0320-276253 of kijk op www.senseflevoland.nl
Provincie:
Tag(s):