dinsdag, 18. maart 2008 - 19:44

Softdrugs ter waarde van € 115.000 vernietigd

Apeldoorn

De politie heeft afgelopen weekeinde een partij softdrugs (wiet) van ruim 30 kg onderschept. De straatwaarde bedraagt naar schatting bijna € 115.000,- en is inmiddels vernietigd. Vier mannen en een vrouw werden als verdachten aangehouden. Tegen hen volgt een proces-verbaal.

De politie kwam de drugs op het spoor nadat surveillerende politiemensen vrijdagavond 18 maart in de Gentiaanstraat getuigen waren van een verdachte situatie waarbij een personenauto wegreed. Bij controle van de auto trof de politie twee dozen met henneptoppen.

Bij nader onderzoek in de betreffende woning aan de Gentiaanstraat trof de politie nog eens enkele dozen en een zak vol hennep. Ook werd een blok hash aangetroffen. In totaal ging het om 30,5 kilogram softdrugs.

De bestuurder en inzittende van de auto en bewoners van de woning werden als verdachten aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Het betroffen twee mannen van 17 en 41 jaar uit Apeldoorn, een 38-jarige vrouw uit Apeldoorn, een 33-jarige man uit Klazienaveen en een 29-jarige man uit Dalfsen. Tegen de verdachten volgt een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):