zondag, 9. maart 2008 - 16:44

Sophie in 't Veld verkozen tot meest succesvolle vrouw

Arnhem

De inwoners van Arnhem hebben zaterdag 8 maart D66-Europarlementarier Sophie in 't Veld verkozen tot meest succesvolle D66-vrouw. De D66 afdeling Arnhem begon haar eerste permanente campagne op Internationale Vrouwendag om zo meer aandacht te vragen voor emancipatie. In 't Veld was hierbij ook zelf aanwezig.

Ruim honderd Arnhemmers werden gevraagd om hun mening te geven over de meest succesvolle D66 vrouw. Huidig Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya en oud-minister Els Borst waren ook populair onder de Arnhemse bevolking. Evenals Yvonne van Hamersveld, fractielid van D66 in Arnhem. Uiteindelijk koos een ruime meerderheid voor Sophie in 't Veld.

In 't Veld heeft zich de afgelopen jaren hard ingezet voor vrouwen rechten in Europa. Zo zit ze in verschillende commissies en werkgroepen die aandacht vragen voor gender gelijkheid en de rechten van vrouwen. Ook maakt In 't Veld zich hard voor het stopzetten van subsidies aan partijen die vrouwen discrimineren in Europa. De SGP in Nederland is hier een goed voorbeeld van. Ook heeft In 't Veld zich ingezet op het gebied van abortus in Europa. Het recht op een veilige en legale abortus zou in heel Europa geregeld moeten zijn volgens haar. In 't Veld maakt zich zorgen over hoe het huidig kabinet in Nederland hier mee omgaat.

Voor D66 Arnhem was de eerste campagne een groot succes. De vele positieve reacties van de Arnhemmers op straat hebben ervoor gezorgd
Provincie:
Tag(s):