dinsdag, 4. maart 2008 - 15:25

SOUL concept cars op de Kia-stand in Geneve

Vianen

De drie Kia SOUL conceptauto’s die dinsdag door Kia tijdens de 78e Salon de l’Automobiles in Genève zijn onthuld, belichten een geheel nieuwe ‘fun’-kant van Kia. Ook worden in Zwitserland twee eco_cee’d conceptauto’s, de opvallende Kia pro_cee’d en de vernieuwde Picanto getoond.

De conceptauto’s – de SOUL Diva, de SOUL Burner en de SOUL Searcher – zijn ontworpen door het Europese designteam van Kia. Het trio conceptauto’s geeft een realistische kijk op de nieuwe serieproductieauto die in september tijdens de Parijs Motor Show zijn werelddebuut zal beleven. “Die volledig nieuwe Kia zal iedere enthousiaste automobilist, ongeacht zijn of haar leeftijd, aanspreken,� verklaart Gregory Guillaume, Chief Designer Kia Motors Europe. “De SOUL Diva, SOUL Burner en SOUL Searcher zijn drie gelijkwaardige studiemodellen en ontwikkeld om de diverse toepassingen te laten zien.�

Kia SOUL DIVA
De Kia SOUL Diva is bedoeld voor de modebewuste vrouw. De SOUL Diva is als een supermodel met een aura van glamour, een beetje opzichtig maar ook speels en grappig. Het interieur met leer en glitter kent een gevarieerde kleurstelling met zwart, wit en goud. Het komt uitstekend tot uiting door het getinte glazen dak over de gehele daklengte. De fraaie stoelen zijn bekleed met ‘glossy’ zwart imitatieleer en voorzien van speciaal stiksel. De vloer is bedekt met hoogpolige zwarte ‘Pony-hide’ vloerbedekking.


Kia SOUL Burner
De Kia SOUL Burner is helemaal zwart, afgewisseld met rode accenten. Op de zwarte, satijnen lak is een tattoo in glanzend zwart afgebeeld, waardoor het lijkt alsof deze over de motorkap kruipt. Ook ‘klimt’ een kleine draak over de C-stijl omhoog.
In de voorbumper zijn op de hoeken L-vormige LED’s gemonteerd die ook overdag branden. De twee rechtopstaande uitlaatpijpen zijn eveneens aan de buitenste zijden van de bumper gemonteerd. De SOUL Burner heeft vier aparte sportstoelen en de gehele interieurbekleding is horizontaal onderverdeeld; boven de afscheiding is alles afgewerkt in de kleur mat-rood, eronder is alles zwart.

Kia SOUL Searcher
De Kia SOUL Searcher, met zachte kleuren en stoffen, is in het drukke stadsverkeer een ‘comfort-zone’ op vier wielen. Voor de motorkap, het elektrisch bedienbare vouwdak, het achterpaneel, evenals het dashboard, de deurpanelen en het stuurwiel is bewerkt leer gebruikt. Binnen zijn de vloer en de stoelen afgewerkt met grijs-beige vilt.

‘Milieuvriendelijke’ technologieën voorbestemd voor de Kia cee’d 2009
Kia toont in Genève ook twee nieuwe ‘green-performance’ conceptauto’s. Deze ‘eco_cee’d’s zijn ontwikkeld op basis van de veelgeprezen Kia pro_cee’d en de populaire cee’d vijfdeurs hatchback. Met deze eco_cee’d modellen wil Kia een lager brandstofverbruik en een verminderde emissie realiseren bij gelijkblijvende prestaties. Veel van de aangewende technologieën zullen al vanaf eind dit jaar worden toegepast in de serieproductie van de cee’d.

“De snelle toepassing van ‘green-performance’ technologieën in productieversies van de cee’d onderschrijft de visie van Kia op de toekomst,� vertelt Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland. “Onze nieuwe ‘eco’ eigenschappen zijn ook het bewijs dat Kia milieuvriendelijke productiemodellen uit zal brengen die volledig aan de verwachtingen van onze klanten voldoen.�

De indrukwekkende prestaties, de gunstige verbruikscijfers en de lage emissies van de eco_cee’d auto’s zijn het resultaat van talloze, belangrijke modificaties. Het brandstofverbruik is verbeterd (slechts 3,9 liter/100 km) en de C02-emissie is teruggebracht naar slechts 104 g/km (een verlaging van 17%) voor de pro_cee’d en naar 106 g/km voor de cee’d vijfdeurs.
Categorie:
Tag(s):